AMG
Pagini
AN I
AN II
AN III
NEVOILE ...
TESTE
TESTE 2
TESTE 3
LICENTA
TRUSA MED.
Eseuri - 2: INGRIJIREA PACIENTULUI CU ASTM BRONSIC
INGRIJIREA PACIENTULUI CU ASTM BRONSIC: DEFINITIE
Astmul bronsic se caracterizează,din punct de vedere clinic prin accese de dispnee paroxistica expiratorie provocate de obstrucția bronhiilor prin bronhospasm.
CIRCUMSTANTE DE APARITIE
Contact cu alergeni(astm extrinsec
Infecții(astm intrinsec)
OBIECTIVE DE INGRIJIRE
Combaterea crizei de astm bronsic
Ameliorarea reacției:inflamatorii bronsice
Prevenirea complicațiilor
Ameliorarea tolerantei la efort
INTERVENTII
Aplicarea masurilor de urgenta pentru combaterea crizei de astm bronsic
Internarea pacientului cu stare de” rău astmatic”
Menținerea pacientului în poziție care sa faciliteze respirația(șezând)
Identificarea factorilor care contribuie la exacerbarea manifestărilor clinice(factori din mediul imediat înconjurător)și îndepărtarea lor(scuturarea paturilor,a saltelelor,folosirea pernelor din burete)
Ajutarea pacientului pentru satisfacerea nevoilor fundamentale
Suport psihic al pacientului
Administrarea tratamentului medicamentos prescris(bronhodilatatoare,corticoizi,antihistaminice,antibiotice)și observarea unor efecte secundare,cum ar fi:tahicardie,aritmie,greata,vărsături
Măsurarea funcțiilor vitale
In stare de „rău astmatic”monitorizarea:
Funcțiilor vitale-la 15 minute
PaCO,Ph sanguin-la 1 ora
Electroliți Na,K-la 8 ore
Hidratare corespunzătoare pentru fluidificarea secrețiilor
Educația pacientului:
Modul de administrare al tratamentului la domiciliu,efectele secundare ale acestuia și regim alimentar în timpul tratamentului cu cortizon
Masuri de prevenire a crizelor de astm bronsic(evitarea efortului fizic,a factorilor emoționali)
Importanta consumului de lichide
Modul de întreținere și utilizare a aparatului de aerosoli la domiciliu
Necesitatea curelor climaterice,în special în saline
Regim de viata echilibrata,gimnastica respiratorie
Toaleta cavitații bucale după expectorație
Postare mai nouă
Postare mai veche
Pagina de pornire