Pagini

NOOTROPICE. 3 - MODAFINIL!

Ce este Modafinil: Produs frecvent de mărcile Provigil, Modalert, Alertec și Modvigil - Modafinil este un medicament care mărește starea de veghe și vigilență, îmbunătățind, de asemenea, memoria, învățarea și abilitățile cognitive generale.

Acesta a fost inițial conceput pentru tratarea Narcolepsiei - o condiție în care oamenii adorm brusc , de un neurofiziolog francez; Profesorul Michael Jouvet .


Modafinil a fost folosit și studiat în mod extensiv cu soldații și astronauții pentru a promova focalizarea și pentru a preveni oboseala în misiuni lungi .


Off-label, Modafinil a câștigat destul de multă popularitate după ce a fost folosit de antreprenori și studenți ca un "medicament inteligent" sau nootropic . Se spune adesea că este cel mai bun și mai puternic dintre nootropice pentru a promova funcțiile cognitive și vigilența și, din acest motiv, a schimbat viețile și afacerile multor utilizatori.


Modafinil (2 - [(difenilmetil) sulfinil] acetamida) este pur sintetic și nu se găsește în mod natural în alimente sau plante.



După ce filmul " Limitless " a ieșit, totul a început să se schimbe și modafinilul a devenit o știre la nivel național.

În film, personajul principal Ed Morra (Bradley Cooper) este un scriitor care se străduiește să pună cuvintele pe hârtie și, ca urmare, viața lui se deșira în toate modurile imaginabile.


Până când se întâlnește cu un vechi prieten, care îi spune despre un medicament numit NZT-48, care aparent activează creierul și elimină limitele naturale ale capacității noastre de a gândi.


Acest lucru transformă Morra într-o mașină absolută a unui scriitor care a terminat cărți uimitoare în cateva zile și în cele din urmă se transformă într-un investitor miliardar prin învățarea trucurilor jocului comercial în timp record.



Iată un clip al lui Ed care ia NZT-48 pentru prima dată:



Deci, după ce filmul a fost lansat și o mulțime de oameni l-au vazut, mulți au avut o întrebare.


NZT-48 există într-adevăr? Exista această pastilă Limitless , bazată de fapt pe o substanță reală?


 În mod evident, filmul adaugă o cantitate impresionantă de "Hollywood" la medicamentele inteligente - în timp ce Modafinilul îmbunătățește în mod semnificativ memoria, învățarea, atenția și concentrarea - insa nu va transforma sigur intr-un om de afaceri de clasă mondială .

Cum funcționează Modafinilul?

Exact cum funcționează modafinilul nu este pe deplin cunoscut, dar după câțiva ani de cercetare, cercetătorii au o idee destul de bună despre mecanismul său de acțiune.

Principalul lucru pe care modafinilul îl realizează este că promovează starea de veghe servind ca inhibitor al recaptării dopaminei în mai multe zone ale creierului , ducând la niveluri mai mari de dopamină extracelulare. În termeni laic, modafinilul blochează transportul dopaminei, ceea ce cauzează mai mult acumularea în creier.


Modafinil influențează, de asemenea, mai multe sisteme neurotransmițătoare ale creierului , deoarece pare să stimuleze neurotransmițătorii excitatori "de tip superior" și receptorii lor (glutamat, catecholamine, acetilcolină, orexină etc.), în timp ce suprimă și activitatea sedativă " Neurotransmițătorii și receptorii lor (glicină, GABA, galanină, etc.).


Această creștere a activității neurotransmițătorilor creierului stimulativ, cu scăderea însoțită a activității celor sedativi, are ca rezultat o concentrare și o atenție neegalată cu nevoia inexistentă de somn sau pauze.


Deoarece modafinilul stimulează eliberarea de histamine în creier , crește și plasticitatea creierului, care este legată de îmbunătățirile pe termen lung în învățare și memorie .


Ca și multe nootropice, modafinilul sa dovedit a fi neuroprotector, deoarece crește creierul, inozitolul, glutamina, aspartatul și antioxidanții, cum ar fi glutationarea .


În cele din urmă, modafinilul crește consumul de energie din creier (glucoza) și producția de ATP , ceea ce duce la simplitate; Creier mai eficient.


Modafinil are un mecanism de acțiune extrem de complex și până acum nu este complet cunoscut, care promovează cel puțin nivelurile extracelulară de dopamină, stimulează neurotransmițătorii excitatori, reduce nivelul celor sedativi, este neuroprotector și crește producția de energie și utilizarea în creier.


 Modafinilul este probabil cel mai eficient dintre nootropiicile disponibile (sau poate la egalitate cu Adderall, deși modafinilul are și efecte secundare mult mai mici).

Primul "beneficiu" al modafinilului este capacitatea sa de a induce starea de veghe (evident, deoarece este un drog narcoleptic).


Acest lucru ar putea fi un lucru bun în mod sporadic dacă într-adevăr trebuie să faci o teza într-o perioadă scurtă de timp, dar cu siguranță nu este ceva de care cineva ar trebui să abuzeze, deoarece somnul este extrem de important pentru noi pe termen lung . Acest efect durează 10-16 ore, de atâta timp este necesar compusului să iasă din sistem.

Alte beneficii dovedite științific de modafinil includ;


Îmbunătățirea timpului de reacție, planificarea vizuală și memoria pe termen scurt .

Îmbunătățirea planificării sarcinilor, a muncii și a funcțiilor de memorare și învățare .
Îmbunătățirea atenției și  a vigilenței .

Evident, deoarece modafinilul este un medicament de prescripție medicală, există unele efecte secundare.

Datorită muncii pe neuronii dopaminergici, există cu siguranță un potențial de dependență . Oamenii care au probleme cu obtinerea dependentei de lucruri prea ușor ar trebui probabil să evite cu totul modafinilul.


De asemenea, poate provoca dureri de cap în ziua următoare, dacă nu beți suficienta apa și ați adăugat colină (deoarece medicamentul consumă excesul de acetilcolină din creier). Apetitul redus și chiar pierderea în greutate sunt, de asemenea, efectul secundar comun al acestor tipuri de compuși stimulatori.



NOTĂ: într-un număr foarte mic de persoane (2-6 persoane din 1 milion), există potențialul genetic de a declanșa sindromul Stevens-Johnson de la administrarea de modafinil. Cu toate acestea, dacă sunteți predispus la asta, multe analgezice de bază sunt la fel de riscante. Indiferent, aceste lucruri sunt extrem de importante pentru a le ști înainte de  utilizarea modafinilului.




Concluzie

Modafinil este o substanță de veghe , cu efecte nootropice extrem de puternice în ceea ce privește atenția, concentrarea, memoria, învățarea și performanța sarcinilor.